23 січня 2016

Незаконне вирубування лісосмуги в селі Козлів


Юристи проекту звернулися до керівника державної екологічної служби через незаконне вирубування лісосмуги в селі Козлів

Юристи написали звернення після виходу в ефір журналістського розслідування “СтопКору”. Розслідувачі довели факти грубого порушення природоохоронного законодавства та завдання колосальних збитків екології держави внаслідок повального вирубування беріз у селі Козлів. Під виглядом так званого санітарного чищення під сокиру пустили двісті три дерева. Хоча абсолютна більшість зелені була здоровою.

Юристи “Стоп Корупції” з’ясували, що лісосмугу винищили після рішення депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради, а голова місцевої РДА Григорій Дубина розпорядився про створення комісії, яка перевірила доцільність проведення вирубування та видала акт лісопатологічного і санітарного обстеження лісових смуг.

Висновки та рішення комісії базувалися передусім на оцінці стану дерев, наданій спеціалістом — інженером лісопатологом ДСЛП “Київлісозахист”. Згодом з’ясувалося, що фахівці аварійними визнали лише частину дерев, однак тавро стояло на всіх.

Саме нищення здійснювала фірма “Гарант-Сервіс ”, яку очолює учасник АТО. Бійців втягли в корупційну схему, скориставшись їхньою довірливістю.

За даними юристів, було винищено 203 дерева, суму збитків, що їх завдали місцевій громаді, оцінено в понад п’ятсот тисяч гривень.

Юристи “Стоп Корупції” звернулися до Державної екологічної інспекції у Київській області до Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Євгена Білоуса з проханням провести перевірку, відреагувати на зазначені порушення природоохоронного законодавства та Лісового кодексу України, нарахувати збитки, завдані екології регіону, та притягти винних до відповідальності.


23.01.2016
http://stopcor.kiev.ua/yuristi-proektu-zvernulisya-do-kerivnika-derzhavnoyi-ekologichnoyi-sluzhbi-cherez-nezakonne-virubuvannya-lisosmugi-v-seli-kozliv/

0 коммент.:

Дописати коментар