09 листопада 2016

Чернігівська прокуратура просить населення допомогти боротися з незаконною вирубкою лісу

Чернігівська прокуратура просить населення допомогти боротися з незаконною вирубкою лісу


На прес-конференції, присвяченій трьом місяцям з дати призначення на посаду, прокурор Чернігівської області Володимир Комашко заявив, що незаконна вирубка лісу - пріоритетне завдання прокуратури. Однак істотних результатів у цій сфері чернігівські прокурори поки не домоглися.
На даний момент прокуратура області здійснює процесуальне керівництво восьми кримінальних проваджень в даній сфері.

Щоб посилити боротьбу з незаконним вирубуванням лісу створили спеціальну слідчу групу, а також інтерактивну карту з усіма виявленими локаціями вже ставшихся правопорушень.

Проводяться роботи і з керівництвом лісових господарств і пилорам.
Проте, реальних результатів це поки не дало: як і раніше прокуратура йде по слідам вже вчиненого злочину, а знайти «деревних браконьєрів» постфактум - завдання не з легких.

Правопорушники в цій області знаходять все нові хитрощі, що стопорить наслідок, так, наприклад, на пнях джгут шини, щоб приховати сліди зрізу бензопили, маскують сліди злочину гілками і сухими листям і ін.

Так що в цьому питанні прокуратура вважає великі надії на небайдужих жителів області.

– На сайті прокуратури відкрита гаряча лінія, на яку можна звернутися щодо незаконних порубок лісу. В чому полягає основна ідея? Після отримання інформації та індентифікації особи, ці дані передаються безпосередньо до конкретного відділу поліціі та місцевої прокуратури, – пояснив Владимир Комашко.

– Я надіюся, що люди стануть активнішими в цьому плані, тому що виїзд прокурора на місце подій і складення процесуального документа – протоколу обстеження місця події, буде гарантувати те, що, якщо люди укриють цей факт, то дії таких посадових осіб будуть містити ознаки злочину.

Автор:samarsky
Сегодня, 12:00

0 коммент.:

Дописати коментар