03 січня 2016

Як уникнути штрафу за викидання ялинки

Еріка Фукс,  ru.DELFI.lt Неділя, 3 січня 2016 17:51

Прощання з зеленою красунею її власникам може влетіти в копієчку, якщо вони зроблять це не за правилами.

Проте в містах пройдуть ініціативи прощання з ялинками, які нічого не варті. Свої послуги пропонують і компанії, які торгували ялинками.


У столиці та в інших містах вже не перший рік організовують прощання з ялинками. Наприклад, у Вільнюсі за традицією воно проходить у дворі Будинку вчителів. Цього року воно відбудеться 6 січня, о 17.30 год., Це заключний захід циклу "Різдво в столиці" - "Прощавай, різдвяна ялинка". Гостей чекає святкова програма, а ялинки на спеціальному транспорті відвезуть в ліс.

Про збір ялинок в міру наближення 6 січня зазвичай оголошують мерії і виробники біопалива. Свої послуги надають і торговці ялинками. Представник компанії Skogran, якій належить сайт eglutes.lt, Айсте Йонаускене сказала, що компанія пропонує послугу вивезення ялинок.



"Є ряд безкоштовних ініціатив прощання з різдвяними ялинами, ми пропонуємо послугу з вивезення. За ялинкою приїжджають наші працівники, вони її запакують і винесуть, прибирають місце, на якому стояла ялинка, ялинки використовують для виробництва біопалива. Ця послуга популярна серед наших клієнтів - компаній ", - сказала співрозмовниця, зазначивши, що послуга коштує 15 євро і не залежить від розміру деревця.

"Дуже важливо, не залишати ялинки біля контейнерів, це заборонено, за це навіть покладаються штрафи. Є кілька способів прощання з ялинками, один з них - свята прощання з ними, крім того, щорічно публікують адреси місць, в які можна принести ялинки", - сказала Йонаускене. За неправильну утилізацію ялинок покладається попередження або штраф до 579 євро.

Читати далі: http://ru.delfi.lt/news/live/kak-izbezhat-shtrafa-za-vybrasyvanie-elki.d?id=70008872

0 коммент.:

Дописати коментар