09 травня 2015

У лісовій вікторині брали участь майже 10 тисяч чоловік в Естонії

Оголошено переможців лісової вікторини RMK нинішнього року - 9495 молодих людей з 192 шкіл зважилися перевірити свої знання про природу.

Учасники лісової вікторини повинні були, наприклад, по фотографії визначити ґрунт Естонії 2015 (альварние грунт), вказати, як предки естонців називали кабана (вепр) або назвати представника світу тварин, тривалість життя якого в Естонії виявилася найбільшою (прісноводна жемчужница - 134 роки ).



З представлених тем питань несподівано складними виявилися питання, пов'язані зі слизовики. "Учні вже звикли шукати відповіді в інтернеті, але поки вони не вміють критично оцінювати результати таких пошуків, - зазначила директор Оандуского природного центру RMK Тійна Нельяндік. - Не все те, що пропонує Вікіпедія - чисте золото і в разі сумнівів, треба віддати перевагу знайденому в інтернеті відповідні статті з наших журналів про природу, bio.edu.ee і інші заслуговують довіри джерела ".

Переможцем лісової вікторини в групі 1 - 4 класів став 4-й клас Рістіской основної школи. У заліку 5 - 9 класів, відповідно, 9-й клас Ниваской школи, і в групі 10 - 12 класів - 11 клас Ляенемааской об'єднаної гімназії.

З російськомовних шкіл кращими в лісовій вікторині в групі 1 - 4 класів став 3D клас Нарвської Солдінской гімназії, керівник - Оксана Гукова, в заліку 5 - 9 класів таких класів не виявилося, серед 10 - 12 класів - 11 клас Талліннської Єврейської гімназії під керівництвом Розалії Гапон. Найбільшу активність в участі у вікторині проявили Таллиннская Єврейська гімназія в Харьюмаа і Кохтла-Ярвеский Кескліннаская основна школа - в Іда-Вірумаа.

За словами Тійна Нельяндік, крім відзначилися учнів, зрозуміло, слова подяки заслуговують їхні вчителі, які збагачують навчальні програми інтерактивним навчанням, розвиваючи тим самим у школярах навички спільної роботи, уміння міркувати. "Кращі класи ми преміюємо програмами екологічного навчання, щоб знання, отримані в ході вікторини, можна було б закріпити і поповнити", - підкреслила організатор вікторини Тійна Нельяндік.

У нинішньому році RMK збільшив преміальний фонд для поїздки в центри природи RMK: десять кращих класів у кожній віковій категорії на додаток до екологічну програму отримають компенсацію для поїздки в природний центр.

Лісова вікторина RMK, яка проводилася вже в 14-й раз, проходила з 6 по 29 квітня. Результати враховувалися по класах, але на питання вікторини кожен учень відповідав самостійно. Багато вчителів організували в класах групові обговорення питань. Торік в лісовій вікторині брали участь 9196 учнів з 209 шкіл.

З результатамо і правильними відповідями можна ознайомитися на сайті: http://loodusegakoos.ee/ru

RMK - державне підприємство, зберігач, захисник і господарюючий суб'єкт державних лісів і різноманітних природних співтовариств. Своєю лісогосподарської діяльністю RMK приносить дохід державі, вирощує матеріал для поновлення лісу, організовує лісо- та природоохоронну діяльність. RMK також створює можливості для прогулянок на природі і формує природно-наукові знання. RMK належать Сагадіскій лісовий центр, Елістверескій лісової зоопарк, Тартуський розплідник, AS Eesti Metsataim, а також Пилулаское рибницьке господарство. У RMK працює більше 700 чоловік, а число людей, які отримують роботу в державних лісах досягає 5 тисяч.

Додаткова інформація:
Тійна Нельяндік,
Директор Оандуского центру природи RMK
Телефон: 676 7397, 509 9397
tiina.neljandik@rmk.ee

http://www.rmk.ee/orghanizatsiia/priess-tsientr/novosti/2015/v-liesnoi-viktorinie-uchastvovali-pochti-10-tysiach-chieloviek

0 коммент.:

Дописати коментар