06 травня 2015

Яценюк «крышует» аферу с «топливными дровами»

Я дивлюсь, тільки з'явилась стаття Томенко про кришування лісової мафії Прем'єр-міністром, як наче підсніжники тут і там з'явились подібні статті. На цей раз почнемо з Тез "Інформатора"

На днях мы будем знать, подпишет президент закон о введении моратория на вывоз леса- кругляка с территории Украины. Это важный вопрос не только для Украины, но как оказалось и для нашего премьер-министра Арсения Яценюка.


Премьер-министр настаивает на том, чтобы оставить все без изменений. А дела с лесом-кругляком плохо. Семьдесят процентов леса вывозят из Украины по фиксированным низким ценам по контрактам, которые трудно проконтролировать, а в то же время мебельные фабрики вынуждены покупать дорогую древесину за рубежом.

В Украине создан искусственный дефицит леса. С помощью аукционов лес, все же попадает на внутренний рынок Украины продают по бешеной цене. Схема аукционов настолько запутанная, что позволяет для манипулирования и коррупции.

Деревообрабатывающие предприятия Украины закрываются, потому что нет сырья. Государство теряет на налогах, государство теряет рабочие места, государство продает за бесценок ресурсы, которые после минимальной обработки можно было бы реализовать в несколько раз дороже.

Интересно, что после принятия Радой законопроекта объемы вывоза леса из Украины выросли в разы. Кто-то явно не успевает «наесться». Большое количество кругляка вывозят в Румынию на большой дерево-обрабатывающий завод.

Чего такой спрос?

Во-первых, отсутствует экспортный налог на «такую» древесину, кругляк вывозят за границу, как «топливные дрова». Псевдопатриоты-мошенники используют «серые схемы», которые были настроены еще при Януковиче.

Во-вторых, железная дорога везет этот «хлам» за границу по льготной цене (в три раза дешевле).

В-третьих, кто-то имеет с этого миллиардные прибыли.

Фактически, настаивая наложить вето Арсений Яценюк использует свою должность и авторитет для крышевание воровского обкрадывания государства. Афера с «топливными дровами» - сверхприбыльна, осталось выяснить, как это касается самого Яценюка, и не допустить продолжения хищения и прекратить этот воровской промысел.

Роман Засуха для Информатора.

http://www.informator.su/yatsenyuk-kryshuje-aferu-z-palyvnymy-drovamy/

Бачимо компанія із дискредитації Прем'єра розгорається з новою силою.

Ситуація в двох словах така. Роз'ясню на прикладі, як для пересічного громадянина

Дитячий садок, молодша група (економіка України+"лісова галузь").

Вихователька (нехай це буде Прем'єр-міністр) із сил виходить, щоб вгамувати дітей, щоб був порядок в садку, домовляється з інвесторами, щоб вони купували непотрібні дітям кактуси, квіти та рослинки в горшиках, посаджені та доглянуті дітьми ("деревина"). Домовляється щоб ті малюнки, що діти мазюкають, продати за межі садка втридорога ("експорт деревини"). Вони ще намазюкають ("виростять дерева"). Щоб ці гроші пішли їм на обігрів зимою приміщень, додаткову їжу, цукерки. Зате дітки будуть доглянуті, ситі та в теплі. Ну як в економіці держави. Бо завідуюча - господар, вона думає наперед.

І ось з другого поверху спускається п'яний завгосп ("депутат"), каже все нам не вистачає кактусів, папірців, та зачиняє ворота. Він себе вважає вищестоящим, бо він на другому поверсі, а дітки на першому. Закриває ворота, двері, не випускає за межі дтячого садка дитячі поробки. Він каже: "А он Машці ("деревообробники") не дісталось малюночка чи горшика для розсади і вона, вибачте за міцне слово, зробила "ай-яй-яй". І ніхто не питає у дитячої групи із 30 дітей, а як їм буде без цукерок та тепла потім, головне щоб Машці в даний час було чим підтерти вибачте за образ - сідничку. І вихователь це баче і орієнтується в ситуації - Машка одна, а дітей інших багато. І коли Вихователь скаже свою думку (пропозиція вето), то це виявляється керівник мафії, криша.

Мені болить за усіх нас, за лісівників, за деревообробників, за економіку, за державу. Може це й правильно - заборонити експорт, але не тим шляхом, який робиться Томенком. Називаючи мафією всіх і вся, чесних трудівників лісу, паплюжачи лісову галузь. Я тепер знаю, що таке значить вираз "народний депутат". Так в 1937 році цькували Пастернака, і з болем усвідомлюю, що ті часи можуть повернутися. По всіх блогах - голос лише одного Миколи, всі передруковують новину, що десь ктось одне дерево поцупив, та його спіймали. А до голосу опонентів ніхто як не прислуховався, так напене і не прислухається. Бо "ця влада" на 2 поверсі, а ми там внизу, ближче до землі.

Вибачте, наболіло.

1 коментар: