04 травня 2015

Білявки, бережіть ліс як власні орхідеї

Перед лісівниками постає загроза, яку ніхто раніше не очікував. До лісу прямують сотні тисяч білявок, володарів болотних орхідей, які шукають для свої чад сприятливий ґрунт. А приводом для їх мандрівки стала стаття в "Лізі". Навожу її без купюр.

У квіткових магазинах можна купити все, але і самим можна багато чого зробити!  Наприклад, ґрунт для орхідей. 
Вирушаючи на прогулянку в ліс, захопи з собою кілька пакетів. У лісі тобі потрібно буде зібрати землю, шишки, кору, мох. 
Почни зі збору хвойної землі під ялинами або соснами. Набери соснової кори. Кору слід збирати тільки суху, сира кора непридатна для ґрунту. Кору можна збирати як з лежачого дерева, так і з зростаючого. Також знадобляться соснові шишки. Постарайся знайти папороть і викопати його корінь. І ще тобі знадобиться болотний мох. 
Будинки промий соснову кору, розклади її на ганчірку. Потім поріж на шматочки, причому дуже дрібні (до 1 см), і залий окропом. Добре просуши кору.

Корінь папороті ретельно промий і розріж на шматочки. Також добре висушити.
З мохом нічого робити не потрібно.

Соснові шишки розбери на лусочки, промий, залий окропом і залиш на 3-5 хвилин. Окріп злий і висуши лусочки. Якщо є деревне вугілля, то він теж стане в нагоді при складанні суміші.

При складанні ґрунту для орхідей всі інгредієнти візьми в рівних кількостях і змішай. У готову суміш можна відразу ж висадити рослину.
= кінець цитати =


УВАГА. Ліси України в небезпеці.


0 коммент.:

Дописати коментар