20 травня 2015

Томенко розповів про тиск Яценюка і "лісової мафії" на Порошенка

20 травня 2015, 12: 49

Президент України Петро Порошенко піддається пресингу з боку Кабміну прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і "лісовий мафії", які вимагають від Глави держави ветувати закон про заборону експорту лісу-кругляка, через що його вступ в силу невиправдано затягнулося.

Про це 20 травня в Раді заявив Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики Микола Томенко, повідомляє прес-служба політика.


Відзначимо, що Томенко є співавтором законопроекту про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді (реєстр. № 1362) ,.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада підтримала даний законопроект про заборону вивезення за кордон української деревини. 14 квітня документ був підписаний головою ВР та в той же день переданий на підпис Президенту (згідно з інформацією офіційного сайту ВР). Згодом Уряд за підписом прем'єр-міністра Яценюка запропонувало Президенту ветувати цей законопроект. Станом на 20 травня, досі немає офіційної інформації про підписання або ветування цього закону Президентом.

Так, вже більше півмісяця працівники Адміністрації Президента не дотримуються норм Основного Закону України, через що Президент втратив право ветувати чи підписувати цей закон. Таким чином, закон автоматично вважається схваленим Президентом і вимагає оприлюднення.

Голова Комітету зазначив, що зокрема, ст. 94 Конституції України передбачає, що "Закон підписує Голова Верховної Ради України і невідкладно направляє його Президентові України. Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховну Раду України для повторного розгляду. У разі якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений ".

У зв'язку з цим, Микола Томенко звернувся до голови Верховної Ради України з вимогою забезпечити оприлюднення закону про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді (реєстр. № 1362), а до всіх інститутів державної влади - почати його виконувати.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше Томенко заявив, що у фракції "Блок Петра Порошенка" є лобісти корупційних схем з експорту українського лісу.

http://finance.obozrevatel.com/trends/61329-tomenko-rasskazal-o-davlenii-lesnoj-mafii-yatsenyuka-na-poroshenko.htm

0 коммент.:

Дописати коментар