06 травня 2015

Удосконалено схеми відправки кругляка за кордон в Україні

Схеми відправки кругляка за кордон з роками в Україні не тільки не зламано, але й удосконалено. Громадські активісти констатують, кількість вагонів з лісом росте наче на дріжджах. Хто має контролювати вивіз кругляку з гірських районів? Саме це питання стало каменем спотикання між громадськими активістами та підприємцями у селищі міського типу Берегомет, що на Вижниччині.

Суперечки, звинувачення та перекрикування. Так підприємці та громадські активісти готуються до зборів. Причина зустрічі актуальна, як завжди. Адже про корупцію в лісовій галузі Буковини протягом останніх 20-ти років говорять мало не з усіх трибун як краю, так і України загалом. Тож активісти пропонують розпочати патрулювання в лісах Чернівецької області і цим самим попередити вивезення деревини за кордон без проведення аукціонів. На їхню думку це може зупинити незаконну вирубку лісу, яка несе шкоду не тільки економічну, але й екологічну.

Підприємці у свою чергу не хочуть, аби їм заважали працювати.

Правоохоронці кажуть, треба діяти у рамках закону і не зупиняти без їхньої участі автотранспорт, який перевозить деревину.

Працівники лісового господарства переконують, ані перевірок, ані зупинок вантажів не бояться, бо працюють чесно.

Після годинних суперечок точки дотику таки знайдено. Патрулювати автотранспорт з лісом-кругляком будуть громадські формування разом з представниками державної прикордонної служби та правоохоронних органів. Чи матиме це позитивний ефект – побачимо згодом.


О.Ославська

http://www.bukodtrk.gov.ua/index.php?newsid=9323




0 коммент.:

Дописати коментар