20 травня 2015

Томенко закликає Гройсмана оприлюднити закон про заборону експорту лісу


Закон про заборону експорту лісу-кругляку може вважатися схваленим, оскільки строки, відведені на його підписання чи ветування Президентом, вже сплили.

 Про це заявив у середу в парламенті співавтор закону, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики Микола Томенко.

 В прес-службі політика нагадали, що парламент ухвалив даний закон 9 квітня, а 14-го його підписав спікер Володимир Гройсман і відправив того ж дня на підпис Президентові.



 За словами Томенка, згодом уряд за підписом Прем’єра Арсенія Яценюка запропонував Президентові ветувати законопроект, і станом на сьогодні, уточнює депутат, немає офіційної інформації про підписання чи ветування.

 Політик переконаний, що уряд, а також «лісові» лобісти намагаються вплинути на Адміністрацію Президента, аби набуття чинності істотно затягнулося.

 «Так, вже більше півмісяця працівники Адміністрації Президента не дотримуються норм Основного закону України, через що на сьогодні Президент вже не має права ветувати чи підписувати даний закон. Таким чином, закон автоматично вважається схваленим Президентом і вимагає оприлюднення», - наводить слова Томенка його прес-служба.

 Нардеп нагадує, що, відповідно до Конституції, в разі неповернення протягом встановленого строку на повторний розгляд, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

 «У зв’язку з цим Микола Томенко звертається до голови Верховної Ради України з вимогою забезпечити оприлюднення закону щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді (реєстр. № 1362), а до всіх інституцій – почати його виконувати», - підсумували в прес-службі.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tomenko_zaklikae__groysmana_oprilyudniti_zakon_pro_zaboronu_eksportu_lisu_2055179

0 коммент.:

Дописати коментар