04 травня 2015

Карпатські гори кардинально міняють вигляд - "лисіють" (ФОТО)

Карпатські гори кардинально
міняють вигляд - "лисіють"
На шляху із Львівської області до Закарпатської йде масова вирубка лісів. Причому дроворуби працюють з таким ентузіазмом, що вирубують ліси вже при дорозі, щоб не забиратися вглиб лісу.



"Там, де шуміли столітні сосни і модрини, тепер тільки пеньки і недоноски хвої. Лісоруби, які попрацювали тут, чи не гребували ні столітніми соснами, ні деревами молодше. Водій маршрутного таксі Львів-Ужгород Василь, розповідає :, щодня їжджу по трасі "Київ-Чоп" і бачу, як Карпатські гори змінюють свій вигляд. Вони просто лисіють. Коли я був підлітком, то нас на навчанні вивозили в ліс щоб ми садили молоді їли. А тепер що діється? Лісоруби активно знищують" мої "ялинки. У Німеччині б за таке руки рубали, - нарікає водій з 40-річним стажем.


Іван Горбаль, житель села Мохнате Львівській області: "Як я б хотів побачити чиновника, який підписує папери на рубку лісу. Якщо раніше охоронна зона була до міста, зелена зона, а зараз давайте випиляємо все. Шкода, що наш ліс не бережуть. Це адже природне багатство. Кілька сотень дерев вирубають - будуть проблеми з природою. Крім того, ліси часто палять. В результаті чого помирає фауна і флора лісу. А що буде далі з Карпатськими горами і їхніми мешканцями ?, - скаржиться місцевий житель.



0 коммент.:

Дописати коментар