04 травня 2015

Хто кришує незаконні рубки в Закарпатті (ФОТО)

Хуст, Закарпаття, Надзвичайне, Новини

Про це в мережі Фейсбук запитує громадський активіст Роман Келемен.

Комунальна фірма «Хустський Держспецлісгосп» знаходиться в стані ліквідації, а ліси всі мають бути передані в держлісгосп. Основна функція цієї фірми це лісова охорона, а не знищення лісу і вирубування цінних порід дерев. Жителі навколишніх сіл Іза, Нанкове, Н.Селище збурені нахабністю даної комунальної фірми «Хустський Держспецлісгосп», які самовільно вибірково вирубують цінні породи дерев , знищують лісові дороги своїми тракторами . На таку рубку – вибірково санітарну мене відвели небайдужі жителі, які бережуть ліс збираючи гнилий та сухий хворост для опалення будівель, а лісничі в період озеленення та полювання на диких тварин займаються незаконною рубкою.




Яка мета цих рубок : «Вибіркові санітарні рубки здійснюються лісокористувачами шляхом вилучення з насаджень сухостійних, усихаючих, сильно ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних природних явищ і техногенних впливів окремих дерев або їх груп запасом 5 і більше куб. метрів з гектара за умови, що вилучення цих дерев не призведе до зменшення повноти (всіх ярусів) нижче ніж 0,5 пристигаючих, стиглих та перестійних деревостанів і нижче 0,4 – інших насаджень.


Як бачимо на фото ніяких хворих , сухостою ,ослаблених дерев на фотографіях немає , хто проводив таксацію і дозволяє рубку має з’ясувати прокуратура та екологічна інспекція Як бачимо вони прикриваючись вибірково санітарною рубкою вирубують цінні породи твердих дерев першого та другого сорту . Постає питання, чому була проведена таксація на вибіркову санітарну рубку дерев ліквідованому підприємстві . А для вирубки вибирається ділова деревина бука та дуба , черешні замість хворих дерев, вітровалів… 

В лісорубочних білетах зазначається деревина визначається як дрова, а по факту ділова деревина бука та дуба , черешні першого та другого сорту дерев. Потім вся ця деревина йде на підпільні пілорами, де вже вона пиляється на заготовки і продається приатними підприємцями.  
Від таких оборудок бюджет недотримує значних сум, росте заборгованість по податках самого підприємства , наноситься значна шкода природі . Хто покриває цих майстрів лісу та дане підприємство , які так нахабно себе поводять не перший рік з боку Хустської держадміністрації та районної ради , так як це чисто комунальне підприємство та збоку правоохоронних структур ? Фото таких багато , а рулеткою зазначено, який розмір цих дерев.

http://www.trubyna.org.ua/novyny/hto-kryshuje-nezakonni-rubky-na-hustschyni-foto/




0 коммент.:

Дописати коментар