03 травня 2015

Запатентувати Меч Молотова в Україні

Ви думаєте, що це тільки чутки, відмежовані від реальності? І що редактор сайту Український лісовод, Мінагрополітики чи Укрлісконсалтиг не мріють про це в своїх самих ганебних снах? Як це для чого - щоб отримувати одну гривню за кожну посаджену за допомогою меча сосну. Уявіть, які це кошти в масштабах України. Подібно як Microsoft отримує центи за кожну встановлену на смартфон OC Android, Микита Михалков - за кожний електронний пристрій, флешку, плеєр, на яких МОЖУТЬ зберігаться або за допомогою яких МОЖНА відтворювати музикальний контент тощо...

Не вірите? Читаємо свіжу статтю

Українець застовбив патенти на популярні господарські товари

В Україні з'явився чоловік, яких присвоїв собі всі права на елементарні популярні господарські вироби.


Згідно останнім оновленням реєстру Українського інституту промислової власності, хтось Гондарук Дмитро Володимирович отримав патенти на наступні промислові зразки: 

  • фасувальний пластиковий пакет (часто використовується в супермаркетах), 
  • побутову фольгу, 
  • пластикову тарілку 
  • і ажурну серветку.


При реєстрації було вказано адресу: с. Нова Збур'ївка Херсонської області.

Як з'ясувала ЕП (Електронна правда), торік хтось Ходоровський Олександр Миколайович також передав Гондаруку права на патенти на шпажки для шашлику, зубочистку, серветку, захисні пластикові рукавички, пластиковий посуд.

При перереєстрації був вказаний іншу адресу Дмитра Гондарука: с. Червона Мотовилівка Київської області.

Патенти на промислові зразки - це єдиний вид охоронних документів на інтелектуальну власність, який у кількісному вираженні продемонстрував зростання за минулий рік на 22,6%.

Позитивна тенденція в реєстрації прав на промислові зразки не свідчить про активізації інноваційного виробництва в Україні, стверджують юристи.

Через діри у законодавстві у цій сфері ось уже третій рік процвітає патентний троллінг. Але у держави поки немає рішення, як з ним боротися.


Переконалися?!

Я не здивуюся якщо якийсь Попков, консалтинг чи чиновник з Мінагрополітики найближчим часом збагатіють. Але оскільки гроші люблять тишу, я завчасно оприлюднюю цю ідею. Може ще встигнемо запобігти незаконному збагаченню. Причому це може бути не тільки Меч Молотова (це умовний об'єкт), це може бути сокира, лісовоз, електронний облік деревини, лісова дорога, спосіб збирання лісових ягід тощо... Я не пропоную вам рибу, я даю вам вудку для її ловлі.

0 коммент.:

Дописати коментар