09 травня 2015

Міністр екології запропонував журналістам контролювати незаконну вирубку дерев у чорнобильській зоні

Мінекології не може розслідувати випадки незаконної вирубки дерев у чорнобильській зоні, оскільки не має відповідних повноважень, а ось журналісти можуть фіксувати відповідні правопорушення, зокрема ведучи таємний запис.

Про це під час прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, передає кореспондент ГолосUA.

"Вирубка лісу в чорнобильській зоні відчуження незаконна. Якщо у вас є конкретні факти, а також прізвища інспекторів, які порушують закон, дайте їх мені, і ми з цим розберемося. Приймемо кадрові рішення, якщо ці факти підтвердяться. Напишіть офіційне звернення з фото- і відеофактами. Тоді ми також звернемося у відповідні органи й триматимемо розслідування на контролі. Ми не можемо самі це розслідувати, адже Мінеконологіі - не правоохоронний орган. Охороняють в'їзди та виїзди в зону відчуження органи внутрішніх справ і вони відповідальні за контроль вивезення зрубаних дерев», - сказав міністр.

Він додав, що наразі не має в своєму розпорядженні конкретної інформації, про те, хто займається незаконною вирубкою лісу.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, що зона відчуження є режимним об'єктом, куди важко потрапити без спеціального дозволу, а тому надати фото і відеодокази можливо лише, обходячи закон, міністр усе ж запропонував журналістам вести таку зйомку таємно.

«Ви ж не відкриватимете свої джерела інформації. Хто це зняв, коли і як. Головне - що ви фіксуєте факт і надаєте мені його», - сказав він.



Источник: http://ua.golos.ua/suspilstvo/ministr_ekologii_predlojil_jurnalistam_kontrolirovat_nezakonnuyu_vyirubku_derevev_v_

0 коммент.:

Дописати коментар