04 травня 2015

У лісах навколо Севастополя хочуть організувати відеоспостереження

В Севастопольському регіоні пропонується встановити на вишках операторів мобільного зв'язку відеокамери для забезпечення пожежної безпеки лісових масивів.

Пропозиція на засіданні круглого столу за темою «Законодавче забезпечення використання лісів і захист їх від пожеж», який пройшов у Севастополі, озвучив заступник директора Санкт-Петербурзького науково-дослідного інституту лісового господарства Олександр Степченко. Він зазначив, що відеоспостереження за лісами успішно використовується в декількох регіонах Росії.

«За рахунок виявлення на ранній стадії, коли тільки пожежа починається, середня площа пожежі зменшується на 60 відсотків. Його можна згасити з мінімальними витратами», - запевнив А. Степченко.


Всього в Криму створено понад 200 охоронюваних природних територій. У Севастополі з дванадцяти ОПТ, які займають третину всієї території регіону, найбільш великими заказниками є «Байдарський» і «Мис Айя». Природні зони площею 26 тис. га становлять особливу цінність.

Як повідомлялося, на півострові розглядається можливість організації відеоспостереження в лісових масивах для попередження лісових пожеж. Зоною ризику виникнення лісових пожеж є Ялтинський регіон, Алушта, Євпаторія, Бахчисарайський і Сімферопольський райони. Пожежонебезпечний період триває з квітня по жовтень.




0 коммент.:

Дописати коментар