09 травня 2015

Міністр екології звинуватив МВС у «кришуванні» вирубки лісів під Чорнобилем

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко вважає, що Міністерство внутрішніх справ відповідально за незаконні рубки лісу в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Про це він сказав журналістам на брифінгу в Кабінеті Міністрів. Про це передає УНН.

Шевченко зазначив, що саме МВС контролює периметр зони відчуження і контрольно-пропускні пункти до неї.

"Без їх (МВС - ред.) контролю, без їх прикриття - це неможливо", - відзначив він. Міністр екології та природних ресурсів додав, що очолюване ним міністерство немає повноважень розслідувати правопорушення, зокрема незаконні вирубки лісу.



Також він пропонує Президенту скоротити зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції, обмеживши її радіусом в 10 км з відведенням решті 2/3 зони під біосферний заповідник.

«Я вже підписав документ на створення Чорнобильського біосферного заповідника, тобто тільки найближча зона - близько 10 км навколо станції залишиться зоною відчуження, решта території буде перетворена на Чорнобильський біосферний заповідник», - сказав Шевченко, додавши, що на деяких територіях біосферного заповідника буде дозволена господарська діяльність та проживання людей.

Міністр екології звинуватив МВС у «кришуванні» вирубки лісів під Чорнобилем



«Там радіаційний фон безпечний і там можна здійснювати господарську діяльність», - заявив Міністр.

Політрада
http://antikor.com.ua/articles/40677-ministr_ekologii_obvinil_mvd_v_kryshevanii_vyrubki_lesov_pod_chernobylem

0 коммент.:

Дописати коментар