11 травня 2015

Лісові пожежі на Черкащині

27 випадків лісових пожеж цьогоріч зафіксували лісівники на Черкащині. 90% із них виникли через людську недбалість. Вже у квітні спостерігався 4 (високий), а подекуди 5 (найвищий) клас пожежної небезпеки. Аби вберегти лісові масиви від червоного півня вони організували цілодобове чергування в управлінні, лісгоспах та на лісових пожежних станціях.

Лісівники роблять усе можливе, аби запобігти лісовим пожежам, а у випадку виявлення – вчасно їх локалізувати. Створено запаси паливно-мастильних матеріалів. Пожежні автомобілі підготовлені до гасіння ймовірних лісових пожеж.

У яких умовах працюють лісівники, нашій знімальній групи продемонстрували на прикладі Чигиринського лісгоспу. Показали усю техніку, сучасні відеокамери, що цілодобово стежать за околицями.

Усього на території Чигиринського лісгоспу з почутку пожежонебезпечного періоду сталося 7 пожеж на площі 2 га. Ліквідовували лихо 5-ма власними пожежними машинами та модулем. Він оснащений за останніми сучасними технологіями.

Така машина є незамінною. Вона завжди напоготові – кажуть у лісництві. Нині працівники державної лісової охорони несуть службу в посиленому режимі. Усім охочим відпочити в лісовій зоні, вони нагадують, що згідно з чинним законодавством України за пошкодження лісу та порушення правил пожежної безпеки, передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Тож лісівники області звертаються до громадян із проханням – у разі виявлення пожежі в лісі, терміново повідомляти за номером 101 та приступати до її гасіння первинними засобами – землею та піском.

http://rosmedia.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6925:2015-05-11-13-43-15&catid=16:2011-06-13-00-27-43&Itemi

0 коммент.:

Дописати коментар